БФС наказа ПФК „Берое“ с 4300 лева

Дисциплинарната комисия към БФС наложи глоби в размер на 4300 лева на ПФК „Берое“ след последния мач на тима от Първа лига. Санкциите са заради поведението на феновете на тима при победата с 2:0 срещу „Локомотив“ Пловдив.

За нерегламентирано използване на факли и димки, на основание чл.37 от Дисциплинарния правилник, Комисията наказва ПФК “Берое” гр. Стара Загора с имуществена санкция в размер на 300 лева. За хвърлен факли и димки глобата е 2000 лева. За нерегламентирано използване на бомбички финансовото наказание също е 2000 лева и така клубната каса ще олекне с общо 4300 лева.
След последното заседание на ДК бе обявено още, че голмайсторът на „Берое“ в настоящия шампионат Педро Еуженио е наказан за 1 мач и ще пропусне последната среща от редовния сезон срещу „Витоша“ в събота от 15:00 часа в Стара Загора. Санкцията на португалеца е заради натрупани 5 жълти картона от началото на сезона.
Към днешния ден Александър Томаш няма проблеми с други играчи преди двубоя с тима от Бистрица. Официалният сайт на „Берое“ разпространи видео от днешната тренировка на тима. Заниманието включваше предимно упражнения с топка, както и двустранна игра. Момчетата на Александър Томаш продължават своята подготовка и утре със следобедна сесия.