ВК „Берое“ не успя срещу „Марица“ и остана 4-ти в НВЛ

Женският отбор на „Берое“ завърши на 4-то място в крайното класиране на НВЛ, след като загуби и втория мач от полуфиналите срещу „Марица“ и така приключи участието си в тазгодишния шампионат. В спора за титлата пловдивчанки ще се изправят срещу „Левски“.

Отборът на „Марица“ (Пловдив) се класира за финала в НВЛ-Жени, след като се наложи над „Берое“ с 3:1 (24:26, 25:21, 25:13, 25:22) във втория полуфинален двубой, изигран в зала “Иван Вазов” в Стара Загора.
Домакините бяха пределно мобилизирани и в началните разигравания на двубоя дадоха ясна заявка, че са готови да дадат всичко от себе си за достойно представянето срещу фаворита от Пловдив. Старозагорки пропиляха аванс от 6 точки в средата на гейма, но все пак успяха да го затворят при 26:24 и така поведоха в резултата.
Драматичният сценарий бе на път да се повтори и във втората част, но след множество обрати и след вероятно 2 неволни реферски грешки в полза на „Марица“ гостите изравниха след 25:21. Това доведе до срив в играта на „зелено-белите“ в третия гейм, което се изрази в неточности при посрещането и на практика липсваща блокада. Пловдивчанки дръпнаха с гейм напред след 25:13, но пък старозагорки показаха характер при старта на 4-та част и набъrзо се откъснаха със 7:1. Опитният тим на „Марица“ обаче не се пречупи и постепенно навакса пасива и спечели мача след 25:22. Най-резултатна за пловдивчанки бе Нася Димитрова с 15 точки, а за „Берое“ Веселина Григорова завърши с 16 точки.
В битката за титлата за пореден път пловдивският тим ще излезе срещу „Левски“, който спечели серията срещу ЦСКА в полуфиналите с 2:0 успеха.