Стара Загора с двама представители на Спешъл Олимпикс в Абу Даби

Стара Загора е единственият град, който получи пълната квота на състезателите по бадминтон за Световните летни игри на Спешъл Олимпикс и ще изпрати двама свои представители – Ганка Иванова и Иван Иванов. В игрите, които ще се проведат в Абу Даби, ще участват повече от 7000 атлети в 24 спорта, от повече от 190 национални делегации.
Иванова е носител на сребърен медал от Летните олимпийски игри в Лос Анжелис 2015. Състезателите ще заминат на подготвителен лагер на националния отбор в София, който ще се проведе от 5-и до 8-и март 2019 г.
В периода 08 – 21 март 2019 година Световните летни игри на Спешъл Олимпикс в Абу Даби ще бъдат най-голямото спортно събитие за хора с интелектуални затруднения и техни партньори без увреждания.
Спешъл Олимпикс България получи квота за 18 атлети с интелектуални затруднения от 10 български общини (София, Варна, Банско, Ихтиман, Пловдив, Благоевград, Стара Загора, Смолян, Бургас, Добрич) в 7 спорта – лека атлетика, боче, бадминтон,конна езда, плуване, силов трибой, тенис.