България загуби от Босна и Херцеговина, Мартин Райнов с червен картон

Халфът на “Берое” Мартин Райнов получи червен картон при загубата на българския национален отбор по футбол с 0:1 от Босна и Херцеговина в контрола, играна в Разград. Райнов се появи като резерва в средата на второто полувреме и малко след това бе официално предупреден за опасно влизане в краката на съперник. В края на двубоя полузащитникът игра умишлено с ръка в опит да отбележи гол при разбъркване в пеналта на босненците, а това не остана незабелязано от главния рефер, който му вдигна втори жълт картон и го прати по-рано под душовете.

Иначе победният гол за Босна и Херцеговина падна в 20-ата минута и бе дело на тарана на “Грасхопърс” Кенан Кодро. Той се пребори с централните защитници на “лъвовете” и с шпагат прати топката в мрежата на Пламен Илиев след центриране на Сеад Колашинац. Освен бранителят на “Арсенал”, който асистира за попадението, в редиците на опонента ни бяха и звездите на “Рома” и “Ювентус” Един Джеко и Миралем Пянич.

Въпреки че се оказа в ролята на догонващ, българският тим остави за зад гърба си добро първо полувреме, в което като цяло доминираше и прекара доста време в половината на Босна и Херцеговина. Пред Михаил Александров се откриха 2 добри ситуации за изравнителен гол, но вратарят спаси и двата шута на българския халф-бек. Малко преди попадението на Кодро пък Спас Делев се разписа, но правилно в ситуацията беше маркирана засада.

Множеството смени след почивката съвсем очаквано разстроиха играта на българския отбор, темпото спадна и действията, особено в атака, се превърнаха в по-скоро хаотични, отколкото почиващи на логика. Пет минути преди края възстановяването на равенството все пак висеше на косъм, след като топката се отби в страничния стълб на вратата на съперника, а при последвалия карамбол бе изгонен и Мартин Райнов, който се опита в стил “Марадона” да я добута в мрежата.