#Заедно срещу антициганизма в България 

В събитието под надслов #Заедно срещу антициганизма в България участие взеха деца и младежи от различни училища и танцови школи в града на липите:  Професионална Гимназия по Строителство и Дървообработване „Инж. Недьо Ранчев”, Център за подкрепа за личностното развитие, Танцова школа Do It Crew, Международен младежки център.
Близо 100 души се забавляваха с изпълненията на BDH Crew, Golden и Бен Ди, Рая, Живко, Емануил и др. Паралелно с танците, доброволци от ММЦРДМР организираха игра за публиката с награди.
Събитието се проведе в рамките на проект „Въвличане на младежки лидери и учители в противодействие срещу антициганизма в България“, Фондация „Работилница за граждански инициативи“ в партньорство с Фондация „Младеново“ и Синдикат „Образование“ към Конфедерация на труда „Подкрепа“ си поставя за цел да променят нагласите към ромите и да повишат чувствителността и нетърпимостта към ежедневната сегрегация на ромите. Проектът е съфинансиран от Европейския съюз по програма „Права, равенство и гражданство“. Подобни мероприятия се провеждат в 16 други града в цялата страна.
Посланието на събитието е „Животът е сцена и както играем заедно – на една сцена, така живеем заедно – един живот.”