Двама ученици от Стара Загора на финала на кулинарно състезание за млади таланти

Двама ученици от Стара Загора са сред единадесетте финалисти конкурса „Аз готвя най-добре“, организиран от Кулинарна академия HRC и българо-швейцарският проект ДОМИНО за дуално образование. Това са Илияна Илиева и Кольо Иванов от Професионалната гимназия по облекло и хранене „Райна Княгиня”.

Още един ученик от гимназията има шанс да отиде на финал след онлайн-гласуване в социалните мрежи, което ще определи дванадесетия. Гласуването е във Фейсбук и ЮТуб-каналите на ДОМИНО и академията до 25 май:

Гласуване в YouTube –канала на ДОМИНО
Гласуване във Фейсбук-страницата на ДОМИНО

20 ученици от дуалните паралелки по ДОМИНО за готвачи в професионалните гимназии в Добрич, Бургас, Стара Загора и Перник изпратиха интересни и оригинални видео клипове на тема „Вкусно, здравословно и красиво“.Жури в състав Петя Евтимова – ръководител на ДОМИНО, Деляна Монева – директор на HRC Академия, Виктор Светославов – шеф-инструктор в Академията и Илиан Илиев – преподавател по кулинарна фотография и дизайн избра единадесетте финалисти.

Финалът е кулинарна надпревара и истинско готвене на 1 юни в кухнята на HRC, където шеф-готвачи на Академията и ръководителят на ДОМИНО ще определят най-добрите трима в конкурса „Аз готвя най-добре“.

Наградата за победителя е стипендия за обучение в Кулинарна академия HRC на стойност 2 000 евро. Отличените с второ и трето място ще имат възможност за обучение по програми на стойност 1  000 и 500 евро. Наградите са предоставени от HRC Академия, едно от най-престижните кулинарни училища в България и в региона.