Теа Арезу е спортист №1 на Казанлък и за 2022 г.

За втора поредна година Спортист на Казанлък за 2022г. е Теа Арезу от Спортен клуб ,,Аргус ММА“ с треньор Красимир Аладжов. Тя бе отличена на традиционната официална церемония за избор на Спортист на годината, която се проведе тази вечер в Казанлък. Към многобройните си успехи на спортния терен през изминалата година Теа добави бронз за националния отбор от европейското първенство в Италия. Спортните й постижения получиха признание от Българската спортна федерация по ММА. Тя бе отличена избежду десетки спортисти, които ни правиха горди с победите си през изминалата година. Наградата на Теа бе връчена от председателят на Общински съвет-Казанлък Николай Златанов.

Още девет от най-добрите спортисти на Казанлък бяха отличени тази вечер на официалната церемония.

Плакет  за Спортист № 2 и грамота за висок принос в сферата на спорта в Казанлък получи Илиян Дянков от Спортен клуб по карате ,,Шори Доджо“. Под номер 3 специалната комисия класира състезатаеля, веднъж вече награждаван за Спортист на Казанлък през 2018г. –  Любомир Богданов от Клуб по таекуондо ,,Кентавър“ с треньор Николай Богданов. Четвърта в почетната класация се нарежда Йоанна Недялкова от Клуб за екстремни спортове ,,СЕЛТ“ с треньор Никола Недялков за постиженията й като републикански шампион и по трите дисциплини – скорост, боулдър и трудност. Среброто на националния шампионат в хвърляния диск донесе 5-о място за Радостина Гачева от Лекоатлетически спортен клуб ,,Цветанка Христова“  с треньор Светла Миткова. Безкрайната борбеност на Иван Бонев от Клуб за екстремни спортове ,,СЕЛТ“ с треньор Никола Недялков бе оценена със 6-а позиция в класирането. Спортист на Казанлък за 2022 г. под № 7 е Иван Цончев – Мотоциклетен спортен клуб ,,Алба Дамасцена“, който неотклонно следва спортната си страст към мотоциклетизма. Осми в отличените спортисти на Казанлък за миналата година стана голмайсторът Пламен Колев от Футболен клуб „Розона долина“, който за последните 15 години е отбелязал 76 гола за Розите. Сребърният медал на държавното първенство по колоездене през 2022 г. донесе 9-о място на Иван Тодоров с треньор Иван Карапетров, Колоездачен клуб ,,Лястовица-1905“. Десети в отбора на най-добрите спортисти за 2022 г. в Казанлък стана сребърният медалист на държавното първенство по ММА Ергюн Муртев от Спортен клуб ,,Брадърс ММА“ с треньори Тенчо Караенев и Дориан Дерменджиев.

Награда за цялостен принос за развитието на най-масовия спорт в Община Казанлък бе връчена на Футболен клуб „Розова долина“ с президент Георги Мермеклиев.

,,Отбор на годината“, измежду четири номинации за 2022 г., за завоюваното почетно трето място в държавното първенство при жените Демакс Лига стана Волейболен клуб ,,Казанлък“ с председател Васил Аргиров и изпълнителен директор Деко Григоров.

За треньор на 2022г. Комисията избра майстора на спорта по спортна гимнастика Мариана Ламбова, която изведе на първите национални места ансамбъла и състезателките по художествена гимнастика през изминалата година.

Десет млади спортни таланти на Казанлък бяха наградени от дългогодишния шампион в свободната борба, носител на златния пояс на 43-ото издание на международния турнир „Дан Колов“ Божидар Бояджиев. Престижните призове, които поощряват спортния хъс на по-малките отидоха при:

Георги Христов – Клуб по карате,,Шори Доджо“ с треньор Илиян Дянков,Световен шампион отборно и индивидуално първенство. Мария Караиванова от Клуб по атлетика ,,Пендарева“ с треньор Петя Пендарева за първото място на Европейските детски лекоатлетически игри в Бърно, Чехия. Ан- Мишел Христова, Клуб по карате ,,Шори Доджо“, треньор Илиян Дянков за спечеленото 3-то отборно място на Световното първенство и победното злато на Европейското. Теодор Марков – Спортен клуб ,,Брадърс ММА“, треньори Тенчо Караенев и Дориан, за успеха му като държавен шампион по ММА за кадети. Самуил Гигов от  Клуб по карате ,,Шори Доджо“ с треньор Илиян Дянков, за завоюваното първо място отборно на световно първенство и 3-то място –  индивидуално.Симона Анастасова капитанът на отборите девойки и кадетки Волейболен клуб ,,Казанлък“ със спечелено 6-о място на Европейско първенство в Чехия и квалификации за Европейско първенство в Турция . Кевин Хаджиев Държавният шампион при юноши младша възраст от Колоездачен клуб ,,Лястовица- 1905“ с треньор Иван Карапетров. Зорница Желева Републикански шампион при кадети от Клуб по таекуондо ,,Кентавър“ с треньор Николай Богданов. Мария Колева Държавен шампион и златен медалист на Национална купа за деца от Клуб по екстремни спортове ,,СЕЛТ“ с треньор Никола Недялков.