Пет старозагорски училища участваха в традиционния турнир „Вива баскет“

За трета поредна година Превантивно-информационният център по зависимости към Община Стара Загора приключи съвместната си работа с Баскетболен клуб „Берое“ по модул „Спорт за здравословен живот“ в пет старозагорски училища, с провеждането на  междуучилищен баскетболен турнир „ВИВА БАСКЕТ“.

Турнирът, посветен на Деня на българския спорт и Международния ден на предизвикателството, е организиран от Община Стара Загора, Общински съвет по наркотични вещества, Превантивно-информационен център по зависимости и БК „Берое“.

Спортсменските двубои между ученическите отбори (втори и трети клас) се проведоха в зала „ДЗУ“.  В състезанията се включиха баскетболисти от Второ основно училище „П.Р.Славейков“, Пето основно училище  „Митьо Станев“, Шесто основно училище  „Свети Никола“, Средно училище  „Васил Левски“ и Начално училище „Димитър Благоев показаха умения, усвоени по време на безплатните тренировки, проведени от треньори на представителния мъжки баскетболен отбор. Те бяха горещо подкрепяни от свои връстници, приятели и родители. Спортната инициатива, която имаше и възпитателен характер, се превърна в истински празник на победния дух и почтената надпревара, постиженията и забавлението.

И тъй като спортът е най-важната предпоставка децата да растат здрави и щастливи, победители заслужено станаха всички 100 малки баскетболисти от петте училища. За достойно участие и представяне в турнира всеки отбор получи купи и грамоти, а всички деца – медали и здравословни изненади, които връчи Красимира Чахова, зам.-кмет на Община Стара Загора.