Писмо до кмета

Родители пишат до кмета с благодарност за старозагорски учители

„В навечерието на един от най-красивите български празници – 24 май, искаме за изкажем своята благодарност към двете учителки на нашите скъпи първокласници – Маргарита Цекова и Петя Христова от СУ „Иван Вазов“ в Стара Загора. Възхитени сме от тяхната упоритост, находчивост, изобретателност, умение за индивидуален подход към всяко дете и създаване на атмосфера за задружност и партньорство в часовете.  Най-добрите „оценители“ на труда им са нашите деца, които ги уважават и обичат, бързат за срещите си с тях и училището наистина им стана втори дом“, пишат в писмо до кмета на Община Стара Загора Живко Тодоров родителите на учениците от 1-ви А клас на СУ „Иван Вазов“.

Те благодарят на кмета и на ресорния зам.-кмет Иванка Сотирова за многото резултатни грижи за подобряване на образованието в общината-и като база, и като кадри и като дейности.

„Ние сме класа на звездите, нашите учителки са много добри“, единодушни са момичетата и момчетата от 1-ви А клас. Те с удоволствие обясняват, че имат много отличия, защото учат много и с радост. Всички са единодушни, че много слушат своите любими учителки и обещават догодина да са още по-добри.

„Вече 30 години съм в училище. Обичах много първата си учителка, бях добро и прилежно дете и реших като порасна и аз да стана учителка. Сбъднах детската си мечта да работя с деца“, разказва Маргарита Цекова.

„Аз съм за първа година в училище.  Харесва ми тук, обичам да работя с деца“, споделя младата преподавателка Петя Христова.

Според директорката на училището Елка Хънтова и двете учителки са много добри. Цекова е с голям опит, винаги работи с любов и отдаденост , а Христова е от младото поколение, което се учи от опита. „Двете са прекрасен тандем“, убедена е директорката.