Силни резултати на “Самарско знаме 2018”

Над 200 елитни състезатели събра осемнадесетото издание на Международния лекоатлетически турнир „Самарско знаме” в Стара Загора. Той се организира от Спортен клуб по лека атлетика „Берое“, със съдействието на Община Стара Загора и Българската федерация по лека атлетика.
На стадиона под Аязмото атлетите мериха сили в единадесет дисциплини. Четирима покриха норматива за участие в Европейското първенство по лека атлетика през август в Берлин.
В първото бягане на 400 м с препятствия победата грабна Кристина Борукова с резултат 59.96 сек. На 400 м гладко бягане първото място зае Радостина Стоянова с личен резултат 54.73 сек. При мъжете в същата дисциплина Мохамед Алнур от Катар остави съперниците си далеч назад и финишира пръв с резултат 47.53 сек.
Радослава Мавродиева, която вече е покрила норматив за Европейското, направи много силно състезание в сектора за тласкане на гюле. Тя постигна 18.60 м и се нареди и на шесто място в ранглиста на континента за сезона.
Габриела Петрова не остави съмнение в лидерството си на дълъг скок и с резултат 6.42 м спечели победата.
В скока на височина при жените старозагорката Елеонора Драгиева, която покри норматив за Балканския шампионат през юни в Истанбул, се нареди на второ място с резултат 170 см. Златният медал спечели Венелина Венева със 180 см.
В най-очаквания финал на 100 м гладко бягане представителят на клуб „Берое” Денис Димитров финишира пръв с резултат от 10.28 сек, което е покрит норматив за Европейското първенство. Втори завърши Петър Пеев, който също покри норматив за Берлин.При жените Ина Евтимова бе класа над другите, финишира с резултат 11.35 сек и също ще участва на Европейското първенство.