Националките до 20 години започнаха подготовка в Стара Загора

Националният отбор на България по баскетбол за жени до 20 години започна подготовка в Стара Загора преди участието си на Европейското първенство в Румъния през юли. В състава на треньора Таня Гатева са включени 16 момичета. Шест от тях са състезателки на старозагорския „Берое“ – Карина Константинова, Стефани Пендова, Гергана Иванова, Виктория Иванова, Александра Петрова и Петя Бояджиева. Останалите 10 баскетболистки в групата са Клаудия Цанкова, Преслава Колева, Радина Живачка, Весела Танчева, Христина Гераскова, Цветелина Димитрова, Юлияна Вълчева, Янина Тодорова, Катрин Стоичкова и Анна Раденкова.

Подготовката за шампионата между 7 и 15 юли в град Орадеа ще премине изцяло в Стара Загора, като освен тренировки в зала ДЗУ, са предвидени още натоварвания във фитнеса и занимания на стадион „Берое“.

На 16 и 17 юни българският отбор ще изиграе и първите си контролни срещи преди първенството Румъния, като съперник ще бъде отборът на Гърция, а мачовете ще са в София.. На 23 и 24 юни в Стара Загора са предвидени контроли с връстничките им от Румъния. Двата отбора ще се срещнат още веднъж, непосредствено преди шампионата в Румъния на 3 и 4 юли. На него България е в група Б заедно с тимовете на Турция, Чехия, Исландия, Беларус и Дания.