160 сигнала са отчетени на Горещия телефон на Община Стара Загора от 25 до 28 юни

На безплатния Горещ телефон на Община Стара Загора – 0800 157 37, от 25 до 28 юни, са отчетени над 160 сигнала. Граждани са подали информация за около 50 неправилно паркирани МПС в града.

Сигнал е подаден за бездомни кучета в кв. „Кольо Ганчев“ – до детска ясла №13 „Росица“, както и по ул. „Надежда“, около Дома за възрастни с физически увреждания. Информацията е насочена към Общинския приют за безстопанствени животни.

За тийнейджъри, чупещи детски люлки в парк „Александър Стамболийски“ (Алана) също е подадено оплакване. За вандалски прояви в детска площадка е съобщено и в междублоково пространство до блок №61 на ул. „Св. Троица“.

Гражданин е съобщил за счупено стъкло на информационно табло на автобусна спирка до блок № 50 в кв. „Три чучура“.

На строителна фирма е издаден констативен протокол за почистване на замърсена с кал част от околовръстен път Казанлък – кв. „Кольо Ганчев“.
По подадена информация се извършва проверка на шофьор на тролейбус по Линия №36, с направление ПЗ „Загорка“- кв. „Железник“, за когото се твърди, че е затворил вратите пред пътник, желаещ да се качи.

Граждани са информирали за свлечена земна маса, затрудняваща движението между селата Сулица и Старозагорски минерални бани.
Няколко са и сигналите за музика от заведения и шумни компании на открито в тъмната част на деня.

След получена информация на Горещия телефон е отремонтирано улично осветление, паркомати. Обезопасени са шахти на пътното платно. Премахнати са изсъхнали клони от дървета.

Община Стара Загора е отреагирала на сигналите, за които има правомощия, а останалите са насочени към компетентните органи. На гражданите е върната обратна информация.