Куп отличия за атлетите от “Берое” на Държавния шампионат

Девет медала спечелиха атлетите на „Берое“ от Държавния шампионат за мъже и жени, който се проведе на националния стадион „Васил Левски“ в София. Още едно отличие бе завоювано и на първенството при 16-годишните.

Най-добрият български спринтьор в последните години Денис Димитров доказа, че над всички и на 100 и на 200 метра, като в късата дистанция спря хронометрите на 10,36 сек., а а по-дългата грабна златото с резултат от 21,08.

Два медала заслужи и младият Михаил Иванов. Той стана републикански първенец в сектора за скок на височина с 205 см, като изпревари своя съотборник Милко Гемеджиев, който остана втори с 200 см. Мишо Иванов е и вицешампион на дълъг скок със 7,14 м.
Марк Славов триумфира в хвърлянето на копие при мъжете, въпреки че направи само един успешен опит, в който постигна 67.73 м. Този резултат обаче се оказа достатъчен да спечели златото убедително.
Сребърен медал в бягането на 400 метра взе Стефан Стефанов, който завъртя една обиколка за 48,33 секунди, като изостана само с 13 стотни от русенеца Живко Стоянов.
Диляна Йоргачкова се пребори също за сребро на 400 метра с препятствия с резултат от 62,87 секунди.
Вицешампионка стана и Елеонора Драгиева, която преодоля 165 см на висок скок и се нареди веднага след Венелина Венева, която и на 44 години продължава да добавя отличия към богатата си колекция.
С призови класирания се отличиха и състезатели на казанлъшкия клуб „Цветанка Христова“ в сектора за хвърляне на копие. Валентин Цветков е с бронз на копие при мъжете, а Ясмин Бошнак – с бронз при жените.

В съпътстващото първенство за 16-годишни клуб „Берое“ спечели още една титла чрез Десислава Инджова, която отвя конкуренцията на копие с 33,99 м, изпреварвайки с повече от 4 метра своите конкурентки.