Волейболистките на „Берое“ и „Казанлък“ тренират заедно и в Тетевен

Волейболистките на женските отбори на Берое (Стара Загора) и Казанлък, които тренират от началото на август, преминаха към същинската част от подготовката си за новия сезон и започнаха съвместен лагер на Тетевен. Под ръководството на опитният треньор Петър Дочев, който ще бъде наставник и на двата състава, състезателките проведоха първа тренировка вчера вечерта на стадиона.

„Досега тренирахме само за физика. От тук нататък подготовката ще премине на следващ етап, като ще бъде смесена. Ще има елементи от волейболната игра, но разбира се с превес към физическата подготовка“, коментира за BGvolleyball.com Петър Дочев. „Исках да проведем подготовка на Белмекен. Смятам, че там е най-доброто място у нас за лятна подготовка. За съжаление обаче цените са такива, че не позволяват клубни отбори да се подготвят на високопланинската база“, заяви още Дочев.

Затова за лагера е избран Тетевен, който предоставя база с добри условия, макар и да няма същата надморска височина. След подготовката в „зеления град“ Петър Дочев ще определи кои състезателки ще бъдат в състава на Берое и кои в Казанлък.