500 лева и шампионската купа спечели Ивелина Георгиева от Гълъбово на Дамското рали в града за 2018 година

На 1 септември 2018 г. на главния булевард Република в Гълъбово се състоя дамско рали, за майсторско управление на автомобили. В атрактивното състезание взеха участие 26 дами от Гълъбово, Раднево, Стара Загора, Перник, Габрово и Пловдив. Елементите бяха: паркиране на заден ход, на преден ход и успореден гараж /софийско паркиране/, както и каране между конуси тип „змейка”. Дамското автомобилно състезание се проведе по повод 49-тата годишнина от обявяването на Гълъбово за град.
Трите финалистки с най- добро време получиха парични награди: 500 лева за първо място, 300 лева за второ и 200 лева за трето. Освен тези награди, журито присъди още 4 специални. Абсолютно всички участнички бяха наградени с ваучери за по 10 литра гориво, грамоти за участие, лично подписани от кмета на Гълъбово – Николай Тонев, тениски и шапки с логото на ралито, както и рекламни химикалки и запалки. Състезанието бе изключително успорвано, съдейки по резултатите, понеже двуметровият хронометър отчиташе с изключителна точност минути, секунди и стотни.
Класирането за най- добро време е както следва:
I място – 1:42:81 – Ивелина Гошева Георгиева от Гълъбово, тя получи и специален подарък от STRIP.BG – ваучер за танцьор по избор от техния каталог.
II място – 1:44:06 – Светла Росенова Терзиева от Гълъбово
III място – 1:44:13 – Валя Иванова Шикова от Гълъбово
Специална награда за участие спечели Александра Костадинова от Перник
Наградите за най- атрактивен участник и най- млад шофьор спечели Божидара Божинова от Габрово.
Наградата за шофьор- ветеран спечели Петя Стратева от Пловдив.
Тази година, кметът Николай Тонев покани Владимир Димитров и Данаил Пенчев от „Автомобилен ретро клуб Авангард”, заедно с техния екип. Те бяха администратори, маршали по трасето, и партньорска, допълваща организация за цялото състезание. Журито от Гълъбово: Георги Анастасов, Ангел Петков и Борислав Бончев, се занимаваха с предварителното изготвяне на елементите по трасето, плана по безопасността, а в самото състезание, с изключителен професионализам работиха в екип с гостите.
През празничната седмица се проведоха спортни и културни мероприятия, тази вечер следва концерт на фолк иконата Глория, а утре сутринта народни борби на стадиона в Гълъбово.

Етикети:,