В Стара Загора рециклират безплатно ненужни мебели

За поредна година Община Стара Загора подкрепя кампанията „Да изчистим България заедно”. За провеждането ѝ са осигурени 5 000 полиетиленови чувала и 5 000 чифта ръкавици за еднократна употреба, които ще бъдат предоставени на желаещите граждани чрез административните бюра на Община Стара Загора, по райони, в рамките на работното време за периода – от 12 до 15 септември 2018 год., от 8:30 часа до 17:30 часа.

През периода от 15 до 16 септември 2018 год. достъпът до депото на „Регионален център за управление на отпадъците – Стара Загора“ в землището на с. Ракитница ще бъде свободен за всички транспортни средства, които ще извозват събраните по време на инициативата отпадъци, вкл. за частни транспортни средства.
През този период желаещите граждани могат със собствен транспорт да извозват и предават за третиране в Центъра за рециклиране на Регионалния център за управление на отпадъците в с. Ракитница самостоятелно едрогабаритни отпадъци от домакинствата (непотребни мебели: шкафове, гардероби, легла, вкл. матраци, дивани, фотьойли и други.).
По време на кампанията през дните 15 до 16 септември 2018 год. операторът на депото Консорциум „РСУО Стара Загора“ ще приема за депониране събраните от гражданите отпадъци безвъзмездно и ще ги третира при минимални такси за Община Стара Загора.
Предвидените за почистване места на територията на Община Стара Загора по избор на гражданите са: междублокови пространства, детски площадки, спортни площадки, паркове и градини. Служителите на Община Стара Загора също ще се включат в инициативата по почистване.