За шофиране след употреба на три вида наркотици, 37-годишен мъж ще търпи ефективно наказание

Ефективно наказание от десет месеца лишаване от свобода, което да бъде изтърпяно при първоначален „общ“ режим, получи 37-годишният Г. А., след като Районен съд – Стара Загора одобри споразумение, сключено между него, представител на Районна прокуратура – Стара Загора и защитника му.

Пред Районен съд – Стара Загора подсъдимият се призна за виновен в това, че на 04.04.2022 г. в гр.Стара Загора управлявал лек автомобил, след употреба на наркотични вещества – канабис, амфетамин и метамфетамин, като деянието е извършено повторно. Съдът го лиши от правото да управлява моторно превозно средство за срок от една година и шест месеца.

Подсъдимият декларира пред съда, че е подписал доброволно споразумението, съгласен е с неговите последици и се отказва от по-нататъшното разглеждане на делото по общия ред.

Автомобилът, управляван от подсъдимия, бил спрян от полицейски служители. По време на проверката водачът се държал странно, което довело до предприемане на действия от органите на реда за тестване за употреба на наркотични вещества. Пробата на техническото средство „Дрегер Дръг Тест 5000“ отчела наличие на канабис, амфетамин и метамфетамин.

Одобреното от Районен съд – Стара Загора споразумение е окончателно и има последиците на влязла в сила присъда.