Избират омбудсман на Млада Загора

Над 20 екипа, от по двама ученика, се включиха в инициативата за избор на Млад омбудсман, организирана от старозагорския обществен посредник Надежда Чакърова – Николова. Конкурсът, който цели да повиши правната и гражданската култура на младите хора и да развие у тях аналитично мислене и активна позиция, е от две части – писмен тест и интервю с въпроси от участници и комисия.
„Благодаря за огромния интерес и сериозното отношение на всеки един от вас. Въпреки че днес ще изберем първия за страната Млад омбудсман и негов заместник – останалите ще могат да се включат в сформирането на Обществен съвет, за да спомагат при организацията на различни по характер инициативи. Благодаря и на Община Стара Загора, и Общинския съвет, че приеха радушно идеята за младежки обществен посредник и спомагат за нейното реализиране”, каза омбудсманът на Стара Загора Надежда Чакърова – Николова.
7-членна е комисията, която днес събеседва с кандидатите. В нея влизат председателят на Общинския съвет Таньо Брайов, секретарят на Община Стара Загора Делян Иванов, обществения посредник Надежда Чакърова – Николова, настоящите кмет на Млада Загора Никола Чакалов и председател на Младежкия общински съвет Радина Николова, както и бившите вече – Патрисия Желева и Динко Колев.
Участниците са от 7 старозагорски училища, от 9-и до 11-и клас. Избраният първи за страната Млад омбудсман ще бъде представен официално на 5 ноември, в зала „П. Р. Славейков”, на Община Стара Загора, от 11.00 часа. На събитието ще присъстват кметът Живко Тодоров, националният омбудсман Мая Манолова, представители на местната и държавната власт.

Етикети: