Областният управител се срещна с представители на EVN

Областният управител на Стара Загора Гергана Микова се срещна днес с регионалния мениджър на ЕVN България Робърт Дик. На срещата присъстваха и Калина Трендафилова и Константин Величков, членове на ръководството на компанията.
Г-н Дик запозна областния управител с направените досега инвестиции от страна на дружеството. От думите му стана ясно, че за 14 години EVN е инвестирала в България 1.6 млрд.лв. Обновени са над 20 000 км мрежа. Поставени са 928 000 дистанционни електромери. Спрямо 2005 г. авариите и прекъсванията са с 40 процента по-малко. По проект „Живот за царския орел“ на стойност 4 млн. евро в районите на Сакар – Тополовград, Елхово, Болярово, Ямбол, Сливен и Харманли са положени общо 43 км нови подземни кабели и 70 км въздушни линии. На електрически стълбове са монтирани 2340 защитни изолации. Предстои изграждането на нова подстанция в ж.к. „Тракия“ в Пловдив и на три зарядни станции за електромобили.
Г-н Величков заяви, че в EVN са готови за зимния сезон. Всички съоръжения са инспектирани. Дефектите са констатирани и отстранени.
Г-жа Микова и представителите на електроразпределителното дружество обсъдиха също промените в нагласите на клиентите на свободния енергиен пазар и успешното партньорство на EVN с 6 професионални гимназии, в които ученици се обучават в специалността „Електрообзавеждане на производство“.
В края на срещата областният управител благодари на г-н Дик за отговорната позиция на компанията по отношение на забавените задължения на УМБАЛ „Проф. д-р Ст. Киркович“. Между EVN и болницата има постигнато споразумение за разсрочване на дълга, който е в размер на 2 млн.лв. Към този момент болничното заведение стриктно спазва сключената спогодба за регулярни плащания към електроразпределителното дружество.