Кметът Живко Тодоров поздрави световния вицешампион по бойно самбо Денислав Златев

Кметът Живко Тодоров определи като сериозен успех и поредната гордост за Стара Загора, спечелената вицешампионска титла по бойно самбо от старозагореца Денислав Златев, на Световното първенство в Румъния. Заедно с ресорния зам.-кмет Красимира Чахова, той поздрави състезателя на старозагорския СК „Сандев файт тийм“, който тази година завоюва и републиканска титла от Държавното първенство в Панагюрище, както и 2-ро място на Държавния личен шампионат за мъже по класическа борба.
Кметът благодари за донесената спортна слава на града и обеща да помага на перспективния състезател, възпитаник на старозагорското спортно училище „Т. Каблешков“. Той започнал с класическа борба в СК Берое и се окичил с бронз още на Световното първенство в Сърбия през 2013 г., в кат. 85 кг. Изкушен от бойните спортове, от 1 година Златев се занимава активно с бойно самбо, пробва се и в кик бокс и ММА. В ММА има вече две професионални срещи, завършили с победи с нокаут.
Денислав Златев сподели, че личен пример за него и близък приятел същевременно, е друг възпитаник на старозагорската борцова школа- президентът на Българската федерация по борба Христо Маринов, световен и европейски шампион. Казва, че за успеха са необходими амбиция и трудолюбие , но винаги побеждава талантът. Смята че всяка загуба е нов урок.
Двайсет и две годишният старозагорец работи като охранител и мисли да запише Националната спортна академия. Като национален състезател на България и догодина ще разчитат на него в отбора за европейското и световното първенства.