МЕНАР ФИЛМ ФЕСТ 2019 ще гостува в Стара Загора

Наближава традиционния вече за януари София МЕНАР Филм Фест, който отново ще гостува в Стара Загора. Инициативата се случва благодарение на партньорството между Регионална библиотека „Захарий Княжески“ и „АртЕриа“ – компания за разпространение на изкуство.
МЕНАР филм фест се провежда за 11ти път. Всяка година през януари и тече паралелно в София и други големи български градове. Организира се от “Позор” и е най-мащабното подобно културно събитие за Балканите. Програмата на Sofia MENAR Film Festival представя най-доброто от игралното, документалното и късометражното кино на Близкия Изток и Северна Африка, като включва и специално подбрани тематични събития, свързани с държавите от този регион, както и с обичаите на етническите групи, които обитават земите им.
В Стара Загора фестивалът ще се проведе от 15 до 29 януари в залата на Регионална библиотека „Захарий Княжески“. Всяка година броят на показаните заглавия се увеличава. Тази година в програмата сме включили 5 игрални и 3 документални филма. Държавите, които са представени са: Казахстан, Турция, Пакистан, Ливан, Татарстан, Иран, Мароко, Индия
Откриването е на 15 януари от 18:30ч. със суперпродукцията от Казахстан, САЩ и Литва “Да пееш в Париж“ /“Amre“ (2018)
Той е самороден талант от малък град в Казахстан и е известен в цялата страна с красивия си глас и умението да свири на националния инструмент дамбъра. На 37 му предстои да стъпи на парижка сцена и за първи път да срещне европейската публика с казахското изкуство. Качва се сам във влака за Париж, а слиза с добър приятел: Джордж Гершуин. Животът му е кратък, но успява да влезе в историята на музиката. Той е Амре Кашаубаев и е гласът на Казахстан.
За допълнителна информация и новини за съпътстващи събития можете да следите https://www.facebook.com/MENARFilmFestSZ/
Цялата програма вижте на https://www.libsz.org/novini/1085-sofiya-menar-film-fest-v-stara-zagora-prez-2019-g
Филмите са със субтитри на български и на английски език!
Билети: 5 лв. / 3 лв. за ученици и пенсионери
Талон за посещение на всички филми: 30 лв. / 20лв за ученици и пенсионери
Билети онлайн в платформата на epaygo.bg или на място 1 час преди прожекцията!