Бюлетин на Горещия телефон на Община Стара Загора

На безплатния Горещ телефон на Община Стара Загора – 0800 157 37, вследствие на бурния вятър днес, граждани са информирали за компрометирани конструкции на рекламни съоръжения – в района на чешмата в кв. „Три чучура“, на влизане в Стара Загора от Казанлък, както и по бул. „Св. отец Паисий“. Съобщено е още и за съборено оградно пано на стрителен обект върху тротоар на бул. „Св. отец Паисий“.

Паднали са задните стъкла на автобусна спирка на бул. „Славянски“. При извършената проверка е установено, че едно от тях е счупено. Няма опасност за гражданите. Направен е снимков материал и докладна записка.

Националният институт по метеорология и хидрология обяви за 15 януари жълт код за силен вятър в цяла България. Според прогнозата, в област Стара Загора духа силен и временно бурен северозападен вятър с пориви до 20 – 24 m/s.

Община Стара Загора е отреагирала на сигналите, за които има правомощия, а останалите са насочени към компетентните органи. Призовават се гражданите да бъдат внимателни, както и да обезопасят незакрепени добре предмети на тераси и прозорци на жилища и офиси.