Информационен бюлетин на Горещ телефон за сигнали на Община Стара Загора 8 – 11 април 2019 г.

На безплатния Горещ телефон на Община Стара Загора – 0800 157 37, от 8 до 11 април, са отчетени близо 170 сигнала. Граждани са информирали за над 50 неправилно паркирани МПС в града.

Акт за установяване на административно нарушение е съставен след сигнал за лепене на обяви по осветителни стълбове по бул. „Св. Патриарх Евтимий“.

Констативен протокол е съставен след сигнал за изхвърляне на големи количества балатум в контейнер до ПГМТТ „Н. Вапцаров“.

За бездомни кучета е сигнализирано в „Зеления клин“, Мемориален комплекс „Бранителите на Стара Загора“, двора на УМБАЛ „Проф. д-р Ст. Киркович“, както и в селата Могила и Преславен. Информацията е подадена към Общинския приют за безстопанствени животни. Оплаквания са постъпили и от системен лай на домашни любимци от апартамент в кв. „Три чучура – север“ и в „Железник“. Докладна записка и снимков материал са направени след сигнал за изграждане на къщички за бездомни кучета в около новата Автогара в кв. „Железник“. Сигнализирано е още и за поставяне на купички с храна в района на фонтана с жабките в парк „Митрополит Методий Кусев“

Проверка е извършена след сигнал за група тийнейджъри, хвърлящи камъни и рушащи инвентар на детска площадка в района на бул. „Славянски“ и ул. „Хаджи Димитър Асенов“.

Оплаквания има още от музика от жилищни сгради, както и от ремонтни дейности.

След получени обаждания на Горещия телефон е извършен ремонт на улично осветление и паркомати. Премахнати са изсъхнали клони на дървета. Почистено е около контейнери за смет, след струпване на битови отпадъци.

Община Стара Загора е отреагирала на сигналите, за които има правомощия, а останалите са насочени към компетентните органи. На гражданите е върната обратна информация.

Снимка: Община Стара Загора