Гостуване на Балет Арабеск на сцената на Операта

От своето създаване през 1967 г. до днес Балет „Арабеск“ се утвърждава като най-престижната съвременна танцова трупа в България.
Днес „Арабеск“ е не просто трупа от световна класа, но и своеобразна школа за изпълнители и хореографи, генератор на идеи, източник на информация за случващото се в света на съвременния танц

През годините на своето съществуване Балет «Арабеск» и неговите артисти са многократни носители на наградите «Кристална лира» на СБМТД, «Златно перо» НА ФМ Класик. 2015 г. Балет «Арабеск» получава наградата на Столична община за ярки постижения в областта на културата, а 2017 г – Грамота за принос в развитието на българската култура от Министерство на културата.

Балет „Арабеск“ ще представи, специално за жителите на Стара Загора, една атрактивна програма, изпълнена с любов, страст, красота, хумор и малко тъга, посветена на 50 годишния юбилей на трупата. В Гала-вечерта ще видите пиеси на български и чужди хореографи от Германия, САЩ, и Обединено Кралство”

Подарете си красива емоция с вдъхновяващото изпълнение на танцьорите на Балет „Арабеск“ на сцената на Старозагорска опера.

Снимка: Държавна Опера – Стара Загора