Борба: Два златни и три бронзови медала за кадетите на “Берое” от силен турнир в Сливен

Иван Стоянов от старозагорския клуб по борба “Берое” завоюва поредния си златен медал от международна надпревара, като този път той бе безпощаден към съперниците в кат. до 65 кг на турнира за кадети „Стоте войводи“ в Сливен. Освен че стъпи на най-високото стъпало на почетната стълбичка, заралията получи от организаторите и награда за най-резултатен състезател. Трети в категорията остана съотборникът на Иван в клуб „Берое“ – Денис Стоянов, като двамата се сбориха на полуфиналите.
До златното отличие стигна и Дянко Дянков, който също след поредица от силни схватки не остави съмнение в превъзходството си при 60-килограмовите. С бронза в същата категория се окичи Галин Христов, който пропусна шанс да стигне до беройски финал с Дянков след груба грешка в полуфиналната си среща, в която доминираше.
Третият бронзов и общо пети медал за “Берое” спечели Кристиян Канев в категория до 55 кг.
В 15-ото издание на турнира “Стоте войводи” в Сливен участваха 116 млади таланти от България, Турция и Украйна. Сред официалните гости на спортното събитие беше най-успешната ни състезателка в женската борба Станка Златева.