„Берое“ взе чиста победа над „Казанлък Волей“ в НВЛ-жени

Волейболистките на Берое (Стара Загора) стартираха успешно в първия допълнителен турнир от НВЛ-жени, който се провежда в зала “Багира” в Казанлък. “Зелено-белите” надиграха домакините от Казанлък Волей с 3:0 гейма в среща от група 1А.
Старозагорки доминираха над съперничките си в първата част и закономерно я спечелиха на 17 точки.Следващият гейм тръгна точка за точка, но след средата му гостите се откъснаха успяха да затворят частта на 21.
В третата част казанлъчанки тръгнаха силно, но не удържаха темпото. Беройки изравниха за 12:12, след което поведоха и до края не срещнаха проблеми, за да запишат чист успех след ново 25:21.
Най-резултатна бе Дани Найденова с 14 точки (1 ас, 2 блокади), 12 точки добави Ваня Върбанова. За казанлъчанки националката Мария Кривошийска бе топреализатор с 15 точки (5 аса, 2 блокади), с 14 точки се отчете Кристина Йорданова (1 ас).
В другия мач от група 1 А Марица разби Перун Варна за по-малко от час след 25-9, 25-8 и 25-12.
До края на турнира в Казанлък предстоят мачовете Берое – Марица (Пловдив), Казанлък-Перун (Варна), Берое – Перун и Казанлък – Марица.