„Брат за брата” и Общината започват благотворителна акция

Сдружение „Брат за брата” започва благотворителна кампания за набиране на средства в подкрепа на хора и семейства, пряко засегнати икономически и финансово от кризата с коронавируса. Акцията стартира от понеделник и ще бъде подкрепена от община Стара Загора и лично от кмета Живко Тодоров, обяви самият той на брифинг днес.

Председателят на сдружението Антон Лазаров подчерта, че членовете на обединението са безпартийни и не търсят политически дивиденти от действията си. Той гарантира абсолютна прозрачност по отношение на средствата, които ще постъпват по сметката. В специално обособен кабинет в сградата на общинска администрация ще се допуска по един кандидат през около 20 минути, като преди това е препоръчително всеки от заинтересованите граждани да се свърже с представител на “Брат за брата” на телефон 0884 06 24 98. От полза ще бъде представянето на документи, удостоверяващи съкращаване от работа, пускане в неплатен отпуск, различни удостоверения и пр. В комисията, която ще отсява нуждаещите се ще бъде и Павлина Делчева – директор на “Социално подпомагане” – Ст. Загора.

Живко Тодоров уточни, че в близките дни се очаква друга организация да инициира отделна кампания специално за жителите на кв. “Лозенец”.

Кметът посочи още, че през следващата седмица общинското ръководство и общинският съвет в Стара Загора също ще предприемат стъпки в подкрепа на най-уязвимите обществени групи, като мерките ще бъдат оповестени на специална пресконференция.