Тубдиспансерът в Стара Загора работи като хоспис. Там се гледат роднини на ръководството

За нередности в СПЕЦИАЛИЗИРАНА БОЛНИЦА ЗА АКТИВНО ЛЕЧЕНИЕ НА ПНЕВМО-ФТИЗИАТРИЧНИ ЗАБОЛЯВАНИЯ, сигнализират граждани на Стара Загора. Оказва се, че там неправомерно са хоспитализирани възрастни пациенти , намиращи се в близки родствени отношения със служители на дружеството. Там от 3 години е настанена за лечение майката на управителя . Медицинският персонал се грижи за нея ,въпреки че тя не отговаря на изискванията за лечение в бившия тубдиспансера. Жената,която се обгрижва със средства на болницата, страда от паркинсон и хипертония . На няколко пъти, заради клиничната пътека, е хоспитализирана с измислена хронична обструктивна белодробна болест. “СБАЛПФЗСЗ” ЕООД е специализирано лечебно заведение с предмет на дейност: активно издирване , диагностициране, лечение и периодично наблюдение на болни от туберкулоза и неспецифични белодробни заболявания.
От месец юни 2019 г. в СБАЛПФЗ Стара Загора е настанена и 85 -годишната баба на главната сестра .Жената също не е за там , защото страда от подагра и артрит .Въпреки това медицинският персонал е принуден да се грижи и за нея . Персоналът в болницата не е получавал заплати два месеца. През април те ще вземат заплатите си за януари, въпреки гръмките думи на правителството за парите, които се отпускат за лекари и сестри. ,,Твърди се, че болницата вече няма дългове – каква е причината за това разминаване и ощетяването на медиците, които са на първа линия в борба с вируса covid-19? “- питат се медиците в здравното заведение . От 4 години са обещанията за ремонт там , но такъв е направен само във фтизиатрия и то частичен. В пулмология няма баня, което е крайно неудобно за пациентите.
Миналата седмица е извършена проверка и открити нарушения в болницата . Тя е осъществена от Иванка Сотирова, Янко Янков, д-р Антония Тодорова и зам.-ректора на ТРУ. Те са изготвили доклад с констатациите.