За справедливост

На 30 април е организирано събитие, което е за цяла България. В 12:00 часа пред сградите на съдилищата ще се съберат хора, които да покажат, че обществото иска справедливост за смъртта на Милен Цветков, а не да се покаже поредният случай, в който един домашен любимец ще бъде ненаказан:

“На 30.04.2020 г. Софийски апелативен съд ще заседава по делото за убийството на журналиста Милен Цветков. Адвокатът на убиеца ще обжалва решението за наложената мярка „задържане под стража”, както и обвинението в предумишлено убийство.
Ние, българските граждани, искаме справедлив процес и адекватно наказание за тази смърт, причинена от надрусан хлапак.
Призоваваме всички хора, във всеки град в България, да отидат на 30 април в 12:00 часа пред сградите на съдилищата в техните градове и с присъствието си да заявим, че няма да позволим още един убиец да излезе на свобода и да бъде оневинен или присъдата му да е „отбиване на номера”.
В населените места, където няма сграда на Съдебната власт, подкрепата може да се осъществи пред сградата на полицейско управление или община, на площад или друго обществено място. Важно е да се съберем и ясно да заявим, че справедливост трябва да има и съдебната система е длъжна да си свърши работата обективно, а не да бъде корумпирана и отсъждането й да бъде субективно!
Предвид извънредното положение в страната, призоваваме всички в деня на събитието да бъдат с предпазни маски и да спазват дистанция един от друг.
Все още не е ясно, в колко часа ще бъде делото, а часът може да бъде обявен в същия ден. За това организираме събитието в символичен час – 12:00.
Очакваме ви на 30 април в 12:00 часа заедно да поискаме справедливост в памет на Милен Цветков!”-призовават организаторите.