Откриха нов център за дигитален мониторинг на пациенти с кардиологични проблеми в Казанлък

Кметът на Казанлък пожела успех на новия център за дигитален мониторинг на пациенти с кардиологични проблеми. Тя посети официалното откриване на центъра в града и разгледа залите за видеонаблюдение. Главният лекар – уважаваният кардиолог д-р Бойчо Бойчев от Казанлък съобщи, че новият кардио център за телемедицина ще може да обслужва до 5 000 пациенти едновременно денонощно, седем дни в седмицата. Ако е необходимо, ще бъдат изпращани специализирани екипи към пациентите за реакция от две до пет минути. Центърът ще развива грижи към пациентите и онлайн, и офлайн. Специалистите са с над шестгодишен опит.

Иновативното високотехнологично направление в медицината за кардиологичен онлайн телемониторинг д-р Бойчев въвежда през 2010 г. със широк кръг от специалисти в различни сфери и вече през екипите на първия кардио център са преминали повече от 50 000 пациенти. Дигиталното здравеопазване цели пациентът да бъде в центъра на здравната система, да получава навременни грижи, за да се избегнат възможни усложнения. Здравните услуги от разстояние дават възможност пациентът да бъде наблюдаван детайлно вкъщи и при влошаване да се реагира от разстояние.

Напредничавата здравна услуга на  е по-популярна в чужбина, където има многобройни успешни партньорства. Срещата на медицината и технологиите е преимущество не само за Казанлък и България, а за цяла Европа и света.