Държавен куклен театър отваря врати

От неделя, 24 май, Държавен куклен театър Стара Загора отново отваря своите врати за среща с публика. Всички спектакли ще бъдат представяни на лятната сцена на театъра.
Представления ще има всяка сряда от 18:00 часа и събота и неделя от 10:30 ч.

С цел опазване на живота и здравето на работещите в Държавен Куклен театър- Стара Загора и на зрителите се въвеждат следните правила за достъп до лятна сцена:
На входа на лятна сцена се монтира дозатор за дезинфектант, който се задължително се използва от посетителите на касата и зрителите на представлението.
Настаняването на зрителите започва в 10:10 и в 17:40 часа. Всяко дете трябва да бъде с придружител!

Всички посетители, закупили билети ще бъдат придружени до зрителското си място, от служител на ДКТ Стара Загора по указаните с маркировка маршрути. За целта се обособява и маркира с табела „ВХОД” към лятната сцена. Обособяват се с ограничителни ленти и указателни стрелки маршрутите за достъп до зрителските места. Ограничава се достъпа до игралните съоръжения, които се намират на територията на лятна сцена ДКТ за времето на подготовка и реализация на представлението.

Обособява се с ограничителни ленти и се маркира с табела „ИЗХОД” коридор за напускане на лятна сцена на ДКТ Стара Загора. Напускането през изхода се осъществява поетапно и регулирано от служители на театъра при спазване на мерките за социално дистанциране.