Ефективно наказание при „общ“ режим за 20-годишен младеж, откраднал лек автомобил

Ефективно наказание от една година, което да изтърпи при първоначален „общ“ режим, получи 20-годишния Г. Й., след като Районен съд – Стара Загора одобри споразумението, сключено между него, Районна прокуратура – Стара Загора и защитника му.

Подсъдимият се призна за виновен в това, че на 17.02.2020 г. в гр.Стара Загора противозаконно е отнел чуждо моторно превозно средство – лек автомобил „Фолксваген Голф 5“, от владението на собственика му, без негово съгласие, с намерение противозаконно да го ползва, като превозното средство е оставено без надзор и деянието е извършено повторно.

Тъй като настоящото престъпление е извършено от подсъдимия в изпитателния срок по предходно негово осъждане, съдът постанови Г. Й. да изтърпи отделно при първоначален „общ“ режим и отложеното наказание от една година „лишаване от свобода“. От наказанието ще бъде приспаднато времето, през което е бил с мярка за неотклонение „задържане под стража“.
Пред съда той декларира, че е подписал доброволно споразумението, съгласен е с неговите последици и се отказва от по-нататъшното разглеждане на делото по общия ред.

Одобреното споразумение е окончателно и има последиците на влязла в сила присъда.