Дуално обучение в „Мини Марица-изток“ ЕАД

Дуалното обучение в „Мини Марица-изток“ ЕАД се реализира от 2016 г., като през учебната 2023/2024 г. дружеството успешно си партнира с две професионални гимназии ПГЕТ „Г. С. Раковски“ – Ст. Загора и ПГ „Св. Иван Рилски“-Раднево.
Учениците от ПГЕТ „Г. С. Раковски“ се обучават по типов учебен план по професия Електротехник, специалност „“Електрообзавеждане на производството“ в рудник „Трояново-север“ и рудник „Трояново-3“. Два пъти седмично учениците усвояват знания и умения под вещото ръководство на своите наставници.
Учениците от ПГ „Св . Иван Рилски“ са разпределени в трите клона на дружеството. Всеки четвъртък и петък те провеждат практическо обучение в реална работна среда по специалностите „Машини и съоръжения за добивната промишленост и строителството“, „Ръководител движение“, „Локомотиви и вагони“. За по-високото качество на обучение в реална работна среда, с учениците от дуална форма на обучение от ПГ „Св. Иван Рилски“, работят 39 наставници, които притежават необходимите методически и педагогически умения.
Дуалното обучение и добрите практики гарантират качественото образование и професионалната реализация на младите хора, защото те излизат подготвени на пазара на труда.