На 28 и 29 юли ще се извърши повторно пръскане срещу комари в Стара Загора

Община Стара Загора ще извърши повторна дезинсекция срещу имаго на комари и ларвицидна обработка на тревните площи, паркове и градини, детските градини, детските ясли и социалните домове, както и на водните обекти в града. Причината са падналите обилни валежи и влагата, които благоприятстват за увеличаване на популацията на насекомите.

Дезинсекцията срещу имаго на комари ще се извърши на 28.и 29 юли,вторник и сряда, по предварително изготвен график, предоставен от фирмата.

На 28 юли (вторник) от 20.45часа, ще бъдат третирани площите,намиращи се в административно бюро „Зора“, а от 21.15 часа, ще бъде пръскано и в административно бюро „Кольо Ганчево“. В същия ден от 22.00 часа, ще бъде извършена дезинсекция в административно бюро „Център“.

В сряда (29 юли), от 20.45 часа ще се обработва района на административно бюро „Железник“, а в 22.00 часа ще бъде извършена дезинсекция на площите в административно бюро „Запад“. Час по-късно ще стартира пръскането в района на административно бюро „Изток“.

Площите, подлежащи на пръскане срещу комари са 533 295 кв. м. и обхващат детски площадки, паркове, детските градини, детските ясли и социалните заведения в града. Обработката ще се извърши с биоцида „Снайпер“.

Графикът може да бъде променен при неблагоприятни климатични условия.