Румен Петков: ПП АБВ настоява за незабавно спиране на концесиите и за преустановяване на всички сделки, свързани с продажба на държавно имущество

ПП АБВ настоява за незабавно спиране на концесиите. Това обяви пред журналистите в Стара Загора председателят на партията Румен Петков. Той подчерта оспоримостта на концесиите, особено тези, които се отнасят до стратегически обекти  и такива със значение за националната сигурност, като например пристанищата и отправи предупреждение към участниците в концесионните процедури, че следващо правителство е твърде възможно да ги преразгледа.

„Самият Борисов показа, че за него управлението на държавата е пълнене на чекмеджета. Докара (…Борисов…) концесионните си договори на 50:50 с концесионерите, плюс всички лихви, данъци, такси и акцизи“.

Румен Петков призова също за генерално преразглеждане на концесионната политика и защита на националния интерес, както и за преустановяване на всички сделки, свързани с продажба на държавно имущество и поиска подкрепата на всички парламентарни сили.