Стефан Вълдобрев и “Обичайните заподозрени” зарадваха старозагорци за празника на града

Кулминацията на честванията на Деня на Стара Загора- 5 октомври, беше празничен концерт на обичания от поколения българи – старозагорец Стефан Вълдобрев. Пред събралите се десетки граждани на площада пред Община Стара Загора известният актьор, композитор, музикант, певец, филмов режисьор представи авторската си „Книга за песните“.

Той разказа множество истории, свързани с любимите места в родния град, с любимите преподаватели, които са били важна част от живота му и изграждането му като творец.

„Когато през май излезе моята книга, аз много исках първото представяне за България да се случи именно в родния ми град, тъй като повече от половината от книгата е пропита от духа на Стара Загора, от духа на родното място. Стана така обаче, че аз започнах представянето на книгата из страната и сега точно на празника на града – 5 октомври, се случва венеца на представянето на книгата ми в любимата Стара Загора“, обясни Вълдобрев.

На сцената при него се качи една от най- обичните му учителки и настоящ зам.-кмет на Община Стара Загора Иванка Сотирова. Тя си спомни, че преди всеки учебен час Стефан Вълдобрев е стоял с китарата в ръка и е подготвял част от множеството си сценични изяви. „Ние учителите се чудехме какво ще бъде бъдещето на Стефко- дали ще бъде актьор или музикант, но той успя да съчетае безкрайните си таланти и започна дори и да пише. Сега пише текстове на много известни песни“, разказа Сотирова. Тя допълни, че множество ученици от Стара Загора са станали успешни в различни сфери на живота и си пожела градът да продължи да изгражда добри граждани.

Сред присъстващите беше и учителката по пиано на Вълдобрев- Савина Кулова, която го определи като “невероятно дете с много разностранни интереси. Все още много съжалявам, че той не завърши музикалното училище“

Специален поздрав към старозагорци беше последвалият концерт Стефан Вълдобрев и „Обичайните заподозрени“.