Между 10 и 100 лв. за коледна елха

Декември настъпи и все повече хора започнаха да подготвят коледната украса на домовете си. Доскоро изкуствените елхи бяха предпочитан вариант, но през последните години модата започна да им отминава и все повече хора избират живо дърво за Коледа.

Между 30 и 60 лв. е цената на отсечените естествени елхи. Тя зависи от вида, дали е ела или смърч. А живите коледни дръвчета в саксия до 180 см могат да се намерят на пазара от 35 до 60 лв. След празниците, хората които ги купуват ще ги засадят и празничните дръвчета ще продължат да растат.

Тези над 150 см достигат и до 200 лв. и дори повече, като колкото по-високо е коледното дръвче, толкова по-скъпо ще платите за него.Специалистите съветват, че за да не умрат елхите в саксии в домашни условия, трябва да се поддържа температура под 30 градуса.

Между 10 и 200 лв. е цената на изкуствените елхи. Най-евтини са тези с височина до 90 сантиметра. По-високите пластмасови дръвчета, които достигат 180 сантиметра, се продават на цени от 60 до 120 лв. Има и по луксозни,които са значително по-скъпи.