Кметът Живко Тодоров с поздрав за 100-годишната старозагорка баба Мина

Старозагорката Мина Тенева отпразнува през почивните дни с най-близките си и обични хора своя 100-годишен юбилей. В първия ден от новата седмица тя бе поздравена и от кмета на Стара Загора Живко Тодоров. Адресът, който бе придружен от красив букет цветя и тематична торта, гласеше –  „Век житейски път не е само повод за празник – това е привилегия, която буди уважение и признателност! Вярвам сте изпълнили със съдържание изминалите години и има още много познание, което да споделите с хората около Вас. Убеден съм, че Вашите мъдрост и опит са безценен дар за Вашите наследници, защото от възрастните хора всички се учим да бъдем човечни, да бъдем достойни граждани, да бъдем за пример!”.

Баба Мина е ползвател на една от общинските социални услуги – „Асистентска подкрепа”. По този повод, специален гост в дома ѝ бе и управителят на дейността – д-р Надя Трендафилова. Тя също поздрави рожденичката и сърдечно ѝ пожела още дълги години здраве и късмет.

Според 100-годишната старозагорка, тайната на дълголетието е в баланса. Тя не е спазвала специален режим през годините, а физическият труд не ѝ е чужд. Бодрия си дух днес поддържа с пъстра цветна градинка на балкона, която я вдъхновява и зарежда с положителна енергия. Баба Мина е благословена с голямо семейство. Тя има син, две внучки и четири правнуци – две момчета и две момичета.