21-годишният Валентин Тачев от Раднево хвана Богоявленския кръст в Стара Загора

21-годишният Валентин Тачев от Раднево хвана Богоявленския кръст в Стара Загора. Студентът в специалността „Транспортно строителство” скача за него за трети път. Той пожела здраве на семейството и близките си, както и успешно завършване на висшето си образование. Миналата година кръстът е бил хванат от по-големия му брат Мирослав. 29 бяха смелчаците, които скочиха в ледените води на „малкото езеро” в Стара Загора. В края на ритуала всички те изпяха българския химн.

Празникът започна в Катедралния храм „Св. Николай”, с отслужването на Утреня и св. Златоустова литургия, възглавени от Негово Високопреосвещенство Старозагорския митрополит Киприан. В парк „Йордан Капсамунов”, до комплекс „Езерото”, бяха извършени Велик Богоявленски водосвет и освещаване на бойните знамена.

На 07 януари, когато църквата почита Св. Йоан Кръстител, митрополит Киприан ще отслужи Утреня и св. Златоустова литургия в храм „Св. Йоан Предтеча” в гр. Казанлък.

Светият синод на Българската православна църква – Българска патриаршия призовава своите верни чеда да спазят стриктно всички епидемиологични изисквания на държавните власти, предвид опасността от заразяване и разпространение на коронавирус. Поставянето на предпазни маски в храма е задължително, както и спазването на необходимото разстояние един от друг.