Иса Бесоолу: Докато съм кмет, “Детелини” ще получават пълната ми подкрепа

“Докато съм кмет на община Павел баня, ансамбъл “Детелини” ще получават моята пълна подкрепа”, заяви градоначалникът Иса Бесоолу, който присъства на първата репетиция на двете най-малки групи танцьори.

Инициативата на кмета бе провокирана от отпадане на забраната за провеждане на тренировки на спортните и танцови клубове, но и за да се увери, че се спазват санитарните изисквания за дезинфекция.

Ръководителите на ансамбъл “Детелини”: Кольо Кавръков, Детелина Кавръкова и Христо Христов, които изразиха възторга си от отношението на Бесоолу към формацията, показаха на градоначалника новите бактериацидни лампи.

В хода на посещението стана ясно, че залата за репетиции на “Детелини” се нуждае от ремонт и още днес започват текущите ремонтни дейности на покрива и фасадата на сградата. В по-дългосрочен план се предвижда да се обособи помещение за съхранение на костюмите на танцьорите.

Кметът Иса Бесоолу увери ръководители и танцьори, че в бюджета на общината има достатъчно средства за техните международни и национални участия, но сега е най-важното да се опази здравето на децата.

Репетициите започнаха, а най-щастливи се оказаха децата, които тръпнеха в очакване музиката да засвири.