Общинските съветници от ВМРО- с предложение към бюджет 2021г в Община Стара Загора

Групата на ВМРО предлага сградата на Младежкия дом в Стара Загора да бъде ремонтирана. Средствата за целта да се заложат в бюджета за тази година, предложиха на февруарската сесия на Общинския съвет Антон Андонов и Никола Чакалов.

Подмяна на входната врата, паркета, осветителните тела в сградата и на сцената, ремонт на санитарните помещения и боядисване на фасадата на Младежкия дом са сред задължителните дейности, които трябва да бъдат извършени според общинските съветници от ВМРО.

На предстоящата сесията по предложение на групата на  ВМРО ще се гласуват и сумите по Правилника за реда и условията за финансова подкрепа на новородено или осиновено дете, размерът на помощта за всяка година се определя с решение на Общинския съвет.

Програмата бе приета по инициатива на ВМРО и се прилага в община Стара Загора от 1 юни 2020 г.

„За 7 месеца бяха подпомогнати 300 семейства със средства в размер на близо 150 000 лв. След преодоляване на финансовите трудности заради пандемията, ще продължим да отстояваме нашата идея сумите да бъдат завишавани всяка година.

Припомняме, че по предложение на ВМРО на родителите/осиновителите със завършено средно образование се предоставя финансова подкрепа в размер на 400 лева за първо дете, за второ дете сумата е 450 лева, а за трето – 500 лева.

На родителите/осиновителите, един от които има завършено висше образование, се предоставя финансова подкрепа за родените от тях деца в размер на 500 лева за първо дете, за второ сумата е 550 лева, а за трето – 600 лева.

Подпомагането на образованата раждаемост е един от начините за справяне с демографската криза, категорични са от ВМРО.