УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“ създаде кабинет за безплатни ваксинации срещу COVID-19

В УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“ ще се извършват безплатни ваксинации срещу COVID-19, съобразно фазите на Националния имунизационен план. Те ще се извършват в Кабинет № 18, който се намира в Диагностично-консултативния блок(на етажа на Спешно отделение). Той ще работи всеки вторник от 10:00 до 12:00 часа. Максималният брой пациенти, на които ще се поставят ваксини в посоченото време, е 30. В случай, че броят им е достигнат, желаещите ще бъдат записани за следващата седмица. Квотата за 16 и 23 февруари е запълнена, съобщиха от ръководството на Университетската болница. В понеделник са се записали 74 души, предимно медицински и педагогически персонал, които попадат в първа и втора фаза от Националния имунизационен план. Разкриването на кабинета е направено във връзка със заповед на министъра на здравеопазването.

Списъкът с желаещите да се имунизират хора е изпратен в РЗИ – Стара Загора. Инспекцията ще определи количеството ваксини и кога те ще бъдат поставени на хората, които имат право на това, в имунизационния кабинет в Университетска болница.

Желаещите да си поставят ваксина трябва да предоставят резултат от направен 48 часа преди ваксината антигенен тест или PCR тест, който е отрицателен, с подпис и печат от оторизирана лаборатория; да попълнят предварително формуляр за информирано съгласие и да предоставят телефонен номер и имейл адрес.

Записване за имунизация се извършва предварително на телефон 042 698 502, всеки понеделник от 9:00 до 16:00 часа.

Формуляр за информирано съгласие