Снеговалежът в Стара Загора не създаде проблеми

Снегът, който заваля през нощта в Стара Загора, не създава проблеми. Започнало е своевременно почистване и третиране на пътните платна. „Няма затруднения при придвижването на автомобили и автобуси на градския транспорт в Общината в следствие на падналия сняг или заледяване на пътното платно. Всички пътища са проходими при зимни условия. Няма данни за населени места, където да има проблем с електрозахранването”, информира Пламен Тодоров, началник на отдел „Опазване на обществения ред и управление на кризи”. Той допълни, че отговорните фирми са започнали работа около 4,00 часа през нощта и са почиствали и опесъчавали пътните артерии. Снегопочистването и третирането със смеси продължава и към момента.

Зимното поддържане и снегопочистването на уличната пътна мрежа на територията на град Стара Загора се осигурява от ДЗЗД „Грийн партнърс”- БКС, а четвъртокласната пътна мрежа на територията на общината се поддържа от „Трейс БГ” ЕАД.

Пътните участъци се третират с примес от пясък и сол, както и специални химически смеси. През изминалото денонощие на Горещия телефон на Община Стара Загора – 0800 157 37 не са постъпили сигнали за проблеми, свързани с метеорологичната обстановка.

Снежната покривка в  град Стара Загора към този момент е незначителна, а температурите са над нулата.