ПП КОД настоява за блокиране на “Зелената сделка” на Европейската комисия

ПП КОД застава зад запазването на електроцентралите в комплекса “Марица-изток”. “Настояваме за блокиране на “Зелената сделка” на Европейската комисия, заяви пред журналисти в пресклуба на БТА председателят на партията д-р Петър Москов. Ръководството на партия КОД е убедено, че България трябва незабавно да изработи активна позиция и да намери съюзници сред другите засегнати страни членки на ЕС за заявяване и отстояване на общия ни интерес.
По думите му, нашата страна трябва да има изобилна, достъпна, евтина и чиста електроенергия и след 2025 г., когато ще има забрана за националното подпомагане на този отрасъл. Ако искаме Стара Загора да има повече малки деца и да спасим региона от обедняване, трябва да защитим оцеляването на комплекса “Марица-изток”, изтъкна водачът на листата на 27-ми избирателен регион д-р Наталия Кръстева-Димитрова.
“ПП КОД настоява за образователен ценз при гласуване, защото неграмотният човек избира неграмотно правителство”, посочи д-р Петър Москов. Според партийния лидер неграмотният вот корумпира партиите, руши държавата, увеличава престъпността и задълбочава бедността.
“ПП КОД е ясна алтернатива на очевидния провал на либералните, социални и зелени доктрини, превърнали живота ни в постоянен експеримент. Ние сме европейска партия, борим се за ЕС, основан върху европейската християнска цивилизация и нейните ценности”, изтъкна д-р Петър Москов.
Зад политическата платформа на партията и нейните цели застават и кандидатите за депутати от 27-ми Старозагорски избирателен регион – д-р Наталия Кръстева-Димитрова, д-р Юлия Кючукова, художникът Боян Славов и юристът Иво Георгиев, които присъстваха на пресконференцията.

/БТА/