Държавна опера-Стара Загора набира средства за проекта „Ние сме музиканти”

Държавна опера-Стара Загора в кампания за набиране на средства по проекта „Ние сме музиканти”

Бъдете част от промяната!

Финалната фаза на конкурса за образователни оперни продукции, организиран от @fedoraplatformстартира на 1 април със специално представяне на всяка една от трите  оперни компании на страницата на платформата FEDORA. За всеки един от финалистите е  открита специална дарителска сметка, която ще бъде активна до 4 юни, a постъпилите средства ще бъдат използвани за реализиране на проектните им идеи.

Освен събраните дарения, победителят сред финалистите ще получи и грант на стойност 50 000 евро за разгръщането на своята идея.

Заедно с Държавна опера – Стара Загора, в „топ 3” влизат белгийската компания „Platform K“ и италианската ” Compagnia Teatrale L’Albero“. Техните идеи бяха предпочетени пред концепциите на Виенската държавна опера, Кралската шведска опера, Датската национална опера, операта в Монпелие, оксфордската Garsington Opera, ирландската Wexford Festival Opera и немската Academia Ars Augusta.

Можете да се запознаете с концепцията на Държавна опера-Стара Загора  тук: https://www.fedora-platform.com/discover/nominees/we-are-musicians/360

Подкрепете проекта на Старозагорската опера „Ние сме музикнти”, като направите дарение в платформата, разпространите идеята и ни помогнете да приобщим колкото може повече деца и младежи със специални потребности чрез магията на операта!

Тук можете да видите и видеото за кампанията на Държавна опера-Стара Загора:

https://www.youtube.com/watch?v=tr0ltDRUUqA&ab_channel=FEDORAPlatform

Припомняме, че Старозагорската опера е финалист в европейска надпревара за иновативни проекти за опера и балет

Проектът „Ние сме музиканти” е предпочетен пред проектите на Виенската опера, Кралската шведска опера и Датската национална опера

В края на януари проектът „Ние сме музиканти“ на Държавна опера-Стара Загора беше селектиран в първата десятка на конкурса за иновативни образователни продукции на асоциацията на европейските филантропи за опера и балет „FEDORA“ – най-престижната европейска платформа, подкрепяща иновации в оперното и балетното изкуство. Концепцията на „Ние сме музиканти” е насочена към създаването на първия в България интерактивен сензорен спектакъл за деца и младежи със специални образователни потребности.

Месец по-късно след решение на журито, проектът е избран за един от 3-те финалиста, които ще се борят за приза на конкурса.

3-те финалиста могат да бъдат видяни тук: https://www.fedora-platform.com/discover/nominees#education