БСП за България се цели в 35 000 гласа от Старозарска област

Целта на Коалиция БСП за България е да бъде част от следващото управление на страната, за да е гарант за експертност и професионализъм по определени секторни политики. Това обяви водачът на червената листа в Старозагорски избирателен район Георги Кадиев, който е лидер на коалиционния партньор на БСП – ПП Нормална държава.
Основни сектори в старозагорски регион като енергетика, земеделие и оръжейна промишленост ще са акцент в предизборната кампания на формацията, посочи Кадиев и добави добави, че традиционни теми за левицата като работна сила и здравеопазване също ще имат водещо място в платформата за вота за 11 юли. Кадиев съобщи, че се предвиждат интересни и различни инициативи по време на кампанията, сред които и дебат на тема Управление на пандемии с гост проф. Тодор Кантарджиев. По думите на Кадиев обединението вляво е малка крачка в правилната посока, а целта на Коалицията в Старозагорско е поне 35 000 гласа при 23 000 получени на вота на 4 април.
Вторият в листата на БСП за България в старозагорски регион Георги Гьоков изрази позиция, че коалицията е единствената реална алтернатива на ГЕРБ и това се е доказало с действията на формациите в краткия живот на 45-ия парламент.
Казанлък е представен в листата на БСП за България с третия Пламен Караджов, който изтъкна ширещата се корупция като огромният проблем пред страната ни, както и от петия д-р Иван Колев, който е от гражданската квота. „Здравеопазването ни не е в колапс, а в реанимация. Всяка година се наливат все повече, а пари, а нивото на здравеопазването става все по-лошо“, категоричен бе д-р Колев.
Кандидатите за депутати от БСП за България подчертаха, че са готови за участие в предизборни дебати по всички важни теми.