Община Стара Загора набира кандидати за подмяна на отоплителните уреди на дърва и въглища

На 22 юни 2021 год. Община Стара Загора стартира приема на документи за кандидатстване за безплатна подмяна на стари отоплителни уреди на дърва и въглища с нови на газ и пелети по Основната фаза на Интегрирания проект „Българските общини работят заедно за подобряване на качеството на атмосферния въздух” LIFE17 IPE/BG/000012 – LIFE IP CLEAN AIR по Програма LIFE на Европейския съюз.

Документите за кандидатстване могат да се подават всеки работен ден от 9:00 часа до 17:00 часа в центъра на общината за прием на документите на адрес: гр. Стара Загора, бул. „Цар Симеон Велики” 107, партер.

Кандидати, които са подали документи за участие в Пилотната фаза на проекта и са включени в резервния списък, се класират по право за участие в Основната фаза за същия имот и за същото отоплително оборудване, за което са кандидатствали за подмяна на отоплението на дърва и въглища през Пилотната фаза. В случай, че желаят да продължат участието си в проекта и да им бъде подменено отоплителното оборудване през Основната фаза, тези кандидати трябва да посетят офиса на общината, където да потвърдят желанието си чрез подписване на декларация по образец.

Срокът за прием на документи изтича на 1 октомври 2021 год.

В рамките на Основната фаза на проекта се предвижда да бъдат подменени старите отоплителни уреди на дърва и въглища на 967 домакинства, които са включени в териториалния обхват на въздействие на проекта.

Допълнителна информация и документи за участие са налични на сайта на Община Стара Загора и на електронната страница на проекта: http://lifeipcleanair.eu/

Подмяната на старите отоплителни уреди с по – екологични такива ще допринесе за значително подобряване качеството на въздуха в нашия град. Община Стара Загора призовава всички заинтересовани граждани към активност и участие в проекта.