Изложба „Славейкови слънца“ изгря във фоайето на Община Стара Загора

50 платна съдържа изложбата „Славейкови слънца“, която бе открита снощи – 17 ноември – във фоайето на Община Стара Загора и даде началото на богатата празнична програма на Второ основно училище „П. Р. Славейков“ по повод 65 години от основаването му, както и 195 години от рождението на Петко Славейков.

Талантливите деца, които творят в старозагорското училище, бяха поздравени от началника на отдел „Образование“ на Общинска администрация Станимира Димитрова. Тя приветства ентусиазма на учениците, както и менторската подкрепа на техните учители, сътворили заедно живописното събитие. На всички гости на изложбата бе подарено юбилейното издание на училищния вестник „Искрици“. Във Второ основно откриват и още една експозиция – тя е под надслов „Бисерни броеници“.

„Благодаря на учителите, които дават възможност на своите ученици да изразяват своята любов към изкуството, мотивират ги и ги възпитават. Сърдечно благодаря и на Община Стара Загора за подкрепата към нас. Пожелавам на всички здраве, вдъхновение и осъществени мечти. Честит празник!“, отправи поздрав към присъстващите директорът на Второ основно училище „П.Р.Славейков“ Милена Желязкова.

Изпълнена със събития е програмата за отбелязване на 65-те години от създаването на едно от емблематичните училища под липите. Кулминацията на празничните прояви ще събере всички бивши и настоящи възпитаници, както и приятели на Второ основно училище, в залата на Операта на 30 ноември, от 18.00 часа, за тържествения концерт-спектакъл „Изворът“.