Известният съзтезател и треньор по баскетбол – Николай Тенев откри първа самостоятелна изложба в Музея на фотографията и съвременните визуални изкуства в град Казанлък

Фотографиите в първата самостоятелна изложба, озаглавена „Една стотна от секундата“  на Николай Тенев показва страстта му към спорта и фотографията събрани в едно.

Любителите на фотографията ще имат възможност да се насладят на уловени  различни моменти, свързани с баскетбол, коне и конни надбягвания, природа, мотоциклетизъм, портрети.

Николай Тенев отдава повече от 18 години на професионалната си спортна кариера като баскетболен съзтезател, след което създава и първата частна школа по баскетбол.

През 2002 г. започва да издава списание „Тайм Аут“, което го връща отново към фотографията, опитвайки се да предаде невероятната магия на спорта но и тежката работа на професионалния спортист.

Майсторът на обектива Бедрос Азинян сподели, че „Една стотна от секундата“  е не само първата самостоятелна изложба на Николай Тенев, а и първата експозиция на казанлъшки автор, на спортна тематика, представена в меката на фотографията.