Въвеждат временна организация на движението в центъра на Казанлък

Участъкът от кръстовището на улиците. „ Христо Ботев“ и „Мазалат“ до кръстовището на „ Христо Ботев“ и бул. „23-ти Пехотен Шипченски Полк“ ще бъде затворен посока юг- север от тази неделя.

Въвежда се временен режим на движение на моторните превозни средства по обходните булеварди „Розова долина“ , „23-ти Пехотен Шипченски Полк“ и улиците „Мазалат“ и „Цар Петър“ към  съществуващата улична мрежа в  гр. Казанлък.

Временната организация на движението ще продължи две седмици – до  08.10.2021 г. и е част от поетапното въвеждане на зелена вълна по централните булеварди в Казанлък от началото на месеца, свързана с реконструкция на кръстовището на бул.“23 Пехотен шипченски полк“ с ул.“Христо Ботев“.

Ремонтните дейности предвиждат уширение на пътното платно, преместване на две светофарни секции по направление на ул.“Христо Ботев“ и обновяване на тротоарите в този участък. Целта е да се повиши пропускливостта на трафика в района.

От община Казанлък призовават водачите да се движат с повишено внимание по обходните маршрути за да се избегнат пътни транспортни произшествия.